Gastronomia
Po spływie zapraszamy na świeżego pstrąga smażonego.
Tym z Państwa, którzy chcieliby skosztować lokalnych produktów proponujemy świeżego, sudeckiego pstrąga smażonego. Warto zwrócić uwagę na to, że pstrąg serwowany według różnych przepisów jest ważnym produktem regionalnym Ziemi Kłodzkiej. Ryba ta, czy to w warunkach naturalnych czy hodowlanych wymaga czystej, zdrowej wody, a takiej w naszym regionie jest pod dostatkiem. Od kilku lat w różnych miastach Ziemi Kłodzkiej organizowany jest Festiwal Pstrąga w Hrabstwie Kłodzkim pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. W trakcie festiwalu odbywają się degustacje, konkursy i pokazy kulinarne, oczywiście z pstrągiem w roli głównej. Aby jeszcze bardziej Państwa zachęcić do zjedzenia u nas smażonego pstrąga przypominamy, że popularny kucharz, pan Robert Makłowicz poświęcił tej rybie jeden ze swoich odcinków nakręcony w Dusznikach-Zdroju. Na dopełnienie uczty można napić się zimnego piwa oraz innych napojów.
W trakcie imprez zorganizowanych można posmakować także pieczonego prosiaka.
Tak wyżerka tylko w RAFTING BARDO ulica Grunwaldzka 33 zapraszamy !!!!
Opublikowany przez RaftingBardo.pl Czwartek, 4 czerwca 2015